Welkom in ons Indiaas specialiteiten restaurant. Welkom bij Taj Mahal
Geniet van uw verblijf bij ons!
De betekenis van de naam van ons Restaurant Taj Mahal
Taj Mahal is een volledig symmetrisch mausoleum dat tussen1630 en 1648 gebouwd is in Agra, niet ver van de Indiase hoofdstad Delhi. Het is gebouwd onder invloed van de islamitische en hindoeïstische architectuur. Sjah Jahan, oosters vorst in de 17e eeuw, gaf opdracht tot de bouw van dit grafmonument omdat een van zijn echtgenotes, Mumtaz Mahal, was overleden in het kraambed.Hij beloofde haar het mooiste gebouw ter wereld te bouwen: De Taj Mahal.
De Taj Mahal is gebouwd op een groot wit marmeren plateau vanmaar liefst 10000 vierkante meter. Bovenop de Taj Mahal zien wedrie koepels: een grote en twee kleinere. Op de grote koepel staat een torenspits met de maan. De twee uiteinden van de maan wijzennaar de hemel en symboliseren samen met de torenspits de drie eenheid.
De Indiase keuken: drie verschillende stijlen
De Indiase keuken kent de kunst van het mengen van de juiste specerijen en kruiden. Deze kunst is al vele eeuwen oud. Daarnaast kent de Indiase keuken ook strakke bereidingsvoorschriften, die afhankelijk zijn van het klimaat, de streekproducten,de godsdienstige achtergronden en van de invloed van de verschillende volken. Dit betekent dan ook dat we verschillende stijlenkennen binnen de Indiase keuken. Onze chefkok laat u graag kennismaken met deze Indiase stijlen.
Onze gekruide gerechten zijn gemarkeerd met peper icoontje. Onze vegetarische gerechten zijn te herkennen aan het vega logo.
U kunt kiezen uit de volgende Indiase stijlen:
Tandoori gerechten: licht gekruide en in yoghurt gemarineerde gerechten bereid in de klei-oven boven de houtskool. Het gerechtwordt geserveerd met naanbrood of witte rijst, gemengde groenten en salade. Grill dishes from the Tandoor clay oven. Mildly marinated in yoghurt, Indian herbs and spices. Served with basmati rice or nan, mixed salad and mixed vegetables.
Curry gerechten: gerechten met een saus van kruiden en specerijen. Verkrijgbaar in zacht mild, romig, medium, heet of zeerheet. Het gerecht wordt geserveerd met naanbrood of witte rijst en gemengde salade. Curry dishes are marked by a carefully combinated sauce of herbs and spices. Make a choice from the large range of different tastes: mild, medium, creamy, hot, veryhot. Served with basmati rice or nan and mixed salad.
Daarnaast verassen wij u graag nog met Taj Mahal specialiteiten. Deze vind u onder het kopje:
Chef’s specialiteiten: dit zijn diverse gerechten van de chefkok met een +. Daarnaast treft u ook bij de drie bovengenoemde stijlen specialiteiten aan. De chef’s specialiteiten zijn dan te herkennen aan