Over ons

voorblad Taj Mahal

Welkom in ons Indiaas specialiteiten restaurant. Welkom bij Taj Mahal

 
Restaurant Taj Mahal is al meer dan 30 jaar een begrip in Utrecht. Door de authentieke warme uitstraling, unieke specialiteiten, zeer uitgebreide menukaart en uitermate vriendelijke bediening waant u zich voor heel even in gastvrije Indiase sferen. Bij Taj Mahal draait het om u. Wij bereiden uw eten met oprechte aandacht en staan voor u klaar zodat u ontspannen een Indiase beleving kan beleven. Wij hopen dat u zich bij ons thuis voelt. 
 
 
 

Geniet van uw verblijf bij ons! 
 

 

tajmahalingang

De betekenis van de naam van ons Restaurant Taj Mahal

Taj Mahal is een volledig symmetrisch mausoleum dat tussen1630 en 1648 gebouwd is in Agra, niet ver van de Indiase hoofdstad Delhi. Het is gebouwd onder invloed van de islamitische en hindoeïstische architectuur. Sjah Jahan, oosters vorst in de 17e eeuw, gaf opdracht tot de bouw van dit grafmonument omdat een van zijn echtgenotes, Mumtaz Mahal, was overleden in het kraambed.Hij beloofde haar het mooiste gebouw ter wereld te bouwen: De Taj Mahal.
De Taj Mahal is gebouwd op een groot wit marmeren plateau vanmaar liefst 10000 vierkante meter. Bovenop de Taj Mahal zien wedrie koepels: een grote en twee kleinere. Op de grote koepel staat een torenspits met de maan. De twee uiteinden van de maan wijzennaar de hemel en symboliseren samen met de torenspits de drie eenheid.

tajmahaloverzicht

De Indiase keuken: drie verschillende stijlen

De Indiase keuken kent de kunst van het mengen van de juiste specerijen en kruiden. Deze kunst is al vele eeuwen oud. Daarnaast kent de Indiase keuken ook strakke bereidingsvoorschriften, die afhankelijk zijn van het klimaat, de streekproducten,de godsdienstige achtergronden en van de invloed van de verschillende volken. Dit betekent dan ook dat we verschillende stijlenkennen binnen de Indiase keuken. Onze chefkok laat u graag kennismaken met deze Indiase stijlen.

Onze gekruide gerechten zijn gemarkeerd met peper icoontje. Onze vegetarische gerechten zijn te herkennen aan het vega logo.
U kunt kiezen uit de volgende Indiase stijlen:

Biryani gerechten: eenpansgerechten met saffraanrijst, vlees en/of groenten, rozijnen, amandelen en kruiden. Het gerecht wordt geserveerd met raita en gemengde groenten. Basmati rice blended with aromatic vegetables and/ or meat, spices, raisins and almonds. Served with raita and mixed vegetables.

Tandoori gerechten: licht gekruide en in yoghurt gemarineerde gerechten bereid in de klei-oven boven de houtskool. Het gerechtwordt geserveerd met naanbrood of witte rijst, gemengde groenten en salade. Grill dishes from the Tandoor clay oven. Mildly marinated in yoghurt, Indian herbs and spices. Served with basmati rice or nan, mixed salad and mixed vegetables.

Curry gerechten: gerechten met een saus van kruiden en specerijen. Verkrijgbaar in zacht mild, romig, medium, heet of zeerheet. Het gerecht wordt geserveerd met naanbrood of witte rijst en gemengde salade. Curry dishes are marked by a carefully combinated sauce of herbs and spices. Make a choice from the large range of different tastes: mild, medium, creamy, hot, veryhot. Served with basmati rice or nan and mixed salad.

Daarnaast verassen wij u graag nog met Taj Mahal specialiteiten. Deze vind u onder het kopje:
Chef’s specialiteiten: dit zijn diverse gerechten van de chefkok met een +. Daarnaast treft u ook bij de drie bovengenoemde stijlen specialiteiten aan. De chef’s specialiteiten zijn dan te herkennen aan

Locatie's

Taj Mahal Restaurant
Zadelstraat 32
3511 LV, Utrecht

Taj Mahal Lounge
Zadelstraat 26
3511 LV, Utrecht

Contact Ons

T: 030 - 2314530
E:

Wij stellen ons graag aan je voor

Wij zijn verbonden met

logo goedhartkeurmerk

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.